Brown Rot

ETMENLERİN GENEL ÖZELLİKLERİ

Topraktan meyvelere bulaşır.
Yağmur damlalarının yere çarpma etkisiyle ağacın 1,8 m yüksekliğindeki meyvelerine kadar sıçrayarak bulaşık yapabilir.
Nemin yüksek olduğu ve yağmurlu havalarda gelişimi hızlanır.
46-48 °C de sıcaklıkta ölmeye başlar.
5 °C nin altında gelişimi yavaşlar.

KONTROL

Hasat işlemi sırasında ağacın yere yakın olan meyveleri ayrı hasat edilir ve diğer meyvelerden ayrı bir yerde dinlendirilerek paketlenir.
Yağmurlu, ıslak havalarda hasat işlemi yapılmaz.
Hasat öncesi ağustos ve eylül aylarında Fosatyl-AL ile ilaçlanır.
Hasat sonrası paketleme evlerinde Fosatyl-AL, meyveler bulaşık yapmaması için kullanılır.